Iskolánk a II. kerületben a Gugger-hegy aljában található. Zöld környezetben, jó levegőn, Budapest egyik legnagyobb, közel 3000 m2 igényesen kiépített kert-udvar, játszótér teremt lehetőséget a szabadidős programok kialakításához. 1999 őszére elkészült a csodálatosan átalakított iskolaépület, ahol már minden a legkorszerűbb igényeket elégít ki.

Modern természettudományi előadó, nyelvi termek, jól felszerelt számítógépes tanterem, könyvtár, tornaterem, kondicionáló terem segíti színvonalas oktatásunkat.

Iskolánk a méretét tekintve a családias kis méretű iskolákhoz tartozik, biztosítva ezzel a közvetlen kapcsolatot tanár, diák, szülő között. Tanulóink létszáma közel 450 fő. Évfolyamonként két párhuzamos osztállyal. Épületünkön belül, de külön igazgatás alatt 6 csoportos óvoda működik. Ennek köszönhetően biztosítva van a tanulói utánpótlás.

Óraközi szünetekben a gyermekek pihenésére szolgál egy gyönyörűen kialakított belső kert, pingpong sarok, társalgó, büfé. A tanítás nálunk 8:20-kor kezdődik, 12:50-kor csöngetnek ki az 5. óráról. A hatodik órákban csak készségtárgyakat vagy választható tantárgyakat lehet tanulni.

Mindennapi munkánk alapvető célja, hogy tanulóink tudását felszabadult légkörben megalapozzuk, felkészítsük a középiskolára. Hatodik osztályos tanulóink harmada nyolcadikosaink teljes létszáma évek óta sikeres felvételi vizsgát tesznek és folytatják tanulmányaikat a középiskolákban.

Évente 2 első osztály indítását tervezzük. Induló osztályaink létszáma átlagosan 30 fő. Jövendő elsőseinket tapasztalt, kedves tanítónők várják. Elsődleges céljuk, hogy a gyermekek örömmel járjanak iskolába, szívesen legyenek osztálytársaik között, a tanulás meghatározó értékké váljon! Fő törekvésünk a kifejezés, ezen belül a közlés, megértés, beszéd és a gondolkodás fejlesztése. Mindezt előkészítik a hangoztató elemző-összetevő olvasástanítással.

Első osztálytól lehetőség van angol vagy német nyelv tanulására. A matematika oktatást sokféle eszközzel tesszük színesebbé. Tanulóink ötödik évfolyamtól már emelt óraszámban tanulhatják a matematikát.

A már kialakult iskolai hagyományainkat szeretnénk megőrizni és megerősíteni. Minden évben visszatérő rendezvényeket tartunk: sítáborok, Őszbúcsúztató, Tavaszköszöntő délután, Majális, Mikulás kupa, Karácsonyi műsoros est, Pitypang nap, és az azt követnő fesztivál, ahol kis kórusunk varázsolja ünnepélyessé a hangulatot. Egyre több programunkat úgy szervezzük, hogy a diákok és tanárok mellett a szülők is részt vehessenek benne, megteremtve ezzel az iskola kultúra közvetítő és közösségformáló szerepét.

Intézményünkben művészi torna, karate, kempo, gyógytorna foglalkozások folynak. Szakkörök: foci, kézilabda, röplabda, tchoukball, úszás és a görkorcsolya oktatása is színesíti a szabadidős programokat. Furulya, zongora, gitár, karének mellé társult a Sziporka színjátszókör, a rajz, a kerámia, a néptánc, akrobatikus rock and roll, valamint a számítógépes tanfolyam (ECDL) is.

Törekvésünk, hogy a ránk bízott gyermekek jó hangulatban, oldott családias légkörben éljék meg az általános iskolai éveket, és sikeresek legyenek!

Tanulás az, ha rájövünk arra, amit már tudunk,
Cselekvés az, ha megmutatjuk, hogy tudjuk.
Tanítás az, ha másokat emlékeztetünk arra,
Hogy ők is éppolyan jól tudják.

/Richard Bach/