Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet nyílt pályázatán iskolánk 2012. május 24-én elnyerte az Örökös Ökoiskola címet, melyet azok az intézmények kaphatnak, amelyek legalább három alkalommal elnyerték már az Ökoiskola címet

A cím elnyerését tanúsító oklevelet Indráné Matolcsy Gabriella igazgató asszony vehette át június 9-én, ünnepélyes keretek között a minisztériumok tisztségviselőitől.

A nemzetközi kritériumokkal összhangban kialakított magyar Ökoiskola cím a nevelési–oktatási intézmények megkülönböztető minőségjelzője, mely vonzóvá teszi az intézményt a szülőknek, és pozitív külső visszajelzést nyújt az intézmény munkájáról a fenntartónak.

Az állami kezdeményezésre létrejövő hálózat intézményei nagyobb eséllyel vesznek részt a környezeti nevelési, illetve a fenntarthatóság pedagógiájával kapcsolatos pályázatokon.

A cím elnyerője az Ökoiskolák Hálózatának tagja, hazai és nemzetközi kapcsolatrendszere bővül, a hálózat programjai segítik szakmai fejlődését.