Alapítványunkat a Fővárosi Bíróság 1991. október 22-én bejegyezte 2216-os sorszám alatt. Alapítók: a Cseppkő Utcai Gyermekotthon, az Elektorcentrum Kft. (1998-ban felszámolással megszűnt), és egy szülő, mint magánszemély.

Alapító Okiratunkat több esetben módosítottuk, annak érdekében, hogy mindinkább megfeleljünk a korszerű követelményeknek, elvárásoknak, hogy maximálisan tudjunk segíteni a Pitypang Utcai Iskolának céljai elérésében!

Célunk az, hogy iskolánk életét színesebbé tegyük újabb taneszközök beszerzésével, berendezését korszerűsítsük új bútorok beállításával, hogy oktatási segédeszközeink száma és minősége a kívánalmak szintje felé haladjon!

Alapítványunk 2000. február 2-a óta közhasznú szervezet. Vállalkozói tevékenységet nem folytatunk. Az alapítás évében az induló vagyonunk 175 000 forint volt, a 2004. évi főkönyvi kivonatunk már közel hárommilliós költségvetést, pénzmozgást mutat! Bevételeink a személyi jövedelemadó 1 %-os felajánlásaiból, illetve egyéni támogatásokból tevődik össze.

Mivel közhasznú szervezet vagyunk, így minden támogatónknak lehetősége van fizetendő adóját csökkenteni, a törvényben előírt százalékkal. Ahhoz, hogy az igazolást a befizetett összegről kiadhassuk szükségünk van a befizető személy, vagy cég pontos nevére, címére és adószámára. Ezen adatokat kérnénk szépen feltüntetni a postai befizetési csekken, illetve átutalások alkalmával is.

Kovács Ildikó
kuratóriumi elnök