Beszámoló az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet WHO gyermek tápláltsági állapot és táplálkozási vizsgálatról

Iskolánk, a Budapest II. kerület Pitypang Utcai Általános Iskola, 2022 nyarán önként jelentkezett az OGYÉI felhívására, mely a kisgyermekek táplálkozási állapotát vizsgálja. Ebben a projektben vett részt az 1.a és a 2.b osztály .

Három részből állt a felmérés. Elsőként a szülői beleegyezésre volt szükség. Az 1.a osztályból  25 szülő egyezett bele gyermeke vizsgálatába, a 2.b osztályból pedig 16 szülő.

A tényleges vizsgálatra október 3-án került sor. Elkülönített helyen / a természettudományi szertárban/ végezte az állapotfelmérést az iskolánkba delegált védőnő. A vizsgálat kérdőíves kikérdezésből és valóságos mérésből / súly, magasság stb./ állt. A délelőtt folyamán megtörtént az összes tanuló felmérése, akiknek a szülei beleegyeztek ebbe.

Utolsó feladatként a szülőknek kellett kitölteniük egy több oldalból álló kérdőívet, melyet hazaküldtünk a gyerekekkel.  A kérdőívet nagy arányban és lelkiismeretesen töltötték ki a szülők.

Ezzel zárult le az iskolánk vállalt feladata, melyet figyelmesen és tartva a határidőket végeztünk el. Intenzív kapcsolatot tartottunk az OGYÉI munkatársaival is. /Email, telefon/

Remélem, hogy hozzájárultunk a felmérés sikeréhez!

Köszönet két kolléganőmnek, Mihályi Eszternek és Szécsényi Ildikónak, hogy segítették munkámat!

Emberné Galló Judit

projekt felelős tanár

2022. október 29.