Tisztelt Szülők!
Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy a Máltai Szeretetszolgálat keretein belül a Pitypang Iskola segíteni szeretne az háborús menekülteknek, ezért a – a Máltai Szeretetszolgálat tájékoztatását alapul véve – összegyűjtöttem azokat a fontos dolgokat, amelyeknek most a legnagyobb hasznát tudják venni a rendkívül nehéz helyzetbe került embertársaink.

1. A legfontosabb dolgok most a matracok és a takarók.

2. Most ne adjunk játékokat, könyveket, plüssöket (a krízis első pár napjában ezeket nem tudják hová tenni sem a segítő szervezetek, sem az adományozottak. Pár hét/hónap múlva viszont majd ezek is jól fognak jönni), gyermekruhára viszont nagy szükség van, mivel a legtöbben egy kis bőrönddel indultak útnak.

3. Valószínűleg egyelőre még télikabát, meleg ruha kell, a nyári ruha nem segítség, de azok is jól jönnek majd nemsokára.

4. Ételből mindenképpen tartósélelmiszert küldjenek, és olyat, amit el lehet fogyasztani önmagában is, például konzerv, csokoládé, energiaszelet, ropi, keksz, kis ásványvíz, stb. A száraztészta és az olaj ugyan nem romlik, viszont konyha nélkül mit sem ér!

5. Az egészségügyi betét és a pelenka szintén nagyon fontos! Ilyen helyzetben a nők és a gyerekek különösen kiszolgáltatottak, mert ilyen alapeszközökhöz nem tudnak hozzájutni. (A tampont nem lehet higiénikusan cserélni tábori körülmények között, ezért az a kérés, hogy azt ne küldjenek.)

6. Gyógyszert, orvosi segédeszközt (géz, fásli, sebtapasz, ACC, Panadol, fertőtlenítőszerek, stb.) kérem, csak bontatlanul adjanak! Ezeknek a sterilitása, felhasználási ideje, tárolása különösen fontos.

7. A higiénia segítése céljából nagy szükség van WC-papírra, papírtörlőkre, papírzsebkendőre, nedves törlőkendőkre, fertőtlenítő törlőkendőkre, stb.

8. Kérjük szépen, hogy minden textilfélét (kabát, takaró, párna) legyenek szívesek kimosni, mielőtt odaadják azokat.

Fontos észben tartanunk, hogy csak olyan dolgot adjunk, amit mi is megennénk/felvennénk/használnánk. Ezek az emberek pár napja még pontosan úgy éltek, mint mi. A méltóság számít!

Az adományokat a bejáratnál gyűjtjük (ahol Karácsonykor is). Innen a Máltai Szeretetszolgálat szállítja majd el az adott helyszínekre.