Arculatunkat ahhoz mérten választottuk, ami az elveinket tükrözi, megmutatja, amiben igazán hiszünk.

Fő célunk az aktuális és globális környezeti problémákra, nehézségekre való felkészítés, a kreativitás fejlesztése, a meghitt, nyugodt környezet kialakítása a művészetek segítségével.

A mai világban nagyon fontos és szinte elengedhetetlen, hogy a fenntarthatóságra, környezetünk tisztelésére neveljük a gyerekeket. Ez megnyilvánul majd az osztály mindennapjaiban, és az osztályprogramokat is ennek tükrében tervezzük. (Például: természetbarát tanulmányi kirándulások, Öko-udvar látogatás, kreatív újrahasznosítási programok, sport programok, stb.) Rendszeresen szakemberek előadásai színesítik a tanórákat.

Mi hiszünk a tantárgyköziségben, így kapcsoltuk össze a fenti témát a művészettel. Egy-egy témát a művészet eszközeivel is fel lehet dolgozni. Osztályunkban a korábbiakban is rendszeresen mentünk múzeumpedagógiai foglalkozásokra, színházba, bábszínházba. Alkalmanként művészeket is elhívunk, hogy közösen alkothassanak velük a gyerekek. (Például élményfestés, kerámia készítés.) Nem a művészképzés a célunk. Hisszük, hogy a művészet eszközeivel akár a felmerülő problémákat is könnyebben meg lehet oldani. Segít a feloldódásban, a stresszoldásban, lelassít minket. Segíthet, ha másnak a bőrébe bújva vagy szavak nélkül fejezheti ki magát egy gyermek.

Célunk, hogy a jövő generációja tisztában legyen a lehetőségeivel, hasznosítani tudja az itt megszerzett tudást a mindennapokban, majd később ezeket továbbadja és példát mutasson a környezetének is és emellett fogékony legyen a művészetekre.